وبسايت غذالند - سحر: ترشي پياز يكي از ترشيهاي معروف است كه بسيار مورد استفاده قرار ميگيرد. پياز از قديميترين سبزيجاتي محسوب ميشود كه مورد استفاده افراد بوده و در گذشته به عنوان يك طعم دهنده به غذاها استفاده ميشده و به خاطر ارزش بالاي آن در تجارتها و معاملات نيز از آن استفاده ميكرده اند. پياز خاصيت بسيار زيادي دارد و همه افراد كم و بيش با خواص آن آشنايي دارند.
طعم خاص و تند پياز شايد مورد علاقه بسياري از افراد نباشد در نتيجه با پختن پياز و استفاده از پياز در انواع غذاها بخصوص خورشها كه ادويههاي مناسب دارند ميتوانيد طعم تند آن را تا حدي كم كنيد و از فوايد آن بهرهمند شويد. اگر هم علاقهاي به پياز پخته نداريد، ميتوانيد آن را ريز رنده يا از آب آن در غذاها استفاده كنيد. بعلاوه پياز را ميتوانيد به طور خام در كنار غذاها و يا در انواع سالادها ميل كنيد در غير اين صورت به شما توصيه ميكنيم ترشي پياز را تهيه كرده و آن را در برنامه غذاييتان قرار دهيد.
پياز خام، براي پوست، موهاي سر، كليهها و مثانه مفيد است. از نظر ارزش غذايي به دليل دارا بودن قندها، ويتامينها به ويژه ويتامين ث، مواد معدني بخصوص كلسيم، فسفر و پتاسيم داراي اهميت است. پياز براي كاهش قند خون، جلوگيري از سرطان روده، تقويت استخوان ها، درمان زخمها و بيماريهاي عفوني معده، تسكين درد مفاصل، كاهش حساسيت ها، كمك به گردش خون، لاغري و همچنين سرماخوردگي مفيد واقع شده است.
پياز علاوه بر ارزش تغذيهاي و مصارف آشپزي گفته شده در زمينه دارويي درماني نيز مورد توجه قرار گرفته است به طوري كه به دليل آنتي بيوتيك فراواني كه دارد باعث تقويت سيستم دفاعي بدن در مقابل انواع بيماريها ميشود. علاوه بر پياز شربت گرفته شده از پياز نيز مانند خود پياز فايدههاي زيادي دارد كه بيشتر براي سرماخوردگي و رفع دردهاي عصبي بهترين درمان است.
مواد لازم
- پياز: ۲ كيلو
- سير: ۵۰۰ گرم (قابل حذف)
- نعناع تازه: ۱ كيلو
- سركه: مقدار لازم
مراحل
۱. ابتدا نعناع و سيرها را بشوييد و آنها را به قطعات كوچكتر خرد كنيد.
۲. پيازها را نيز پوست كنده و تمسز بشوييد.
۳. ظرفي شيشهاي مناسب را آماده كنيد و بعد مقداري پياز را در ته ظرف بچينيد.
۴. سپس مخلوط نعناع و سير را روي آن بريزيد.
۵. بعد مجدد پياز گذاشته و دوباره روي آن را با نعناع و سير پركنيد.
۶. اين عمل را تكراركنيد تا تمامي مواد در شيشه ريخته شوند.
۷. بعد از پرشدن شيشه با سركه روي مواد را بپوشانيد.
۸. شيشه را در مكان مناسبي بگذاريد تا ترشي جا بيفتد و بعد ميتوانيد آن را به يخچال منتقل كنيد.
نوش جان!
اگر شماهم در اين زمينه تجربهاي داريد حتما با ما به اشتراك بگذاريد.
|